Mentorschap

Persoonlijke beslissingen laten nemen

Mentorschap gaat vaak samen met bewindvoering en is voor mensen die hun persoonlijke zaken niet meer zelf kunnen regelen. De mentor treedt op als wettelijke vertegenwoordiger voor de cliënt en neemt alle persoonlijke beslissingen op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Zoals bijvoorbeeld een medische behandeling of het wel of niet zelfstandig blijven wonen.

Een goede relatie

Een mentor neemt beslissingen over de gezondheid en het welzijn van de cliënt en wordt hierbij (wanneer nodig) ondersteund door deskundigen. Daarom vinden we het belangrijk dat er een goede band tussen de mentor en de cliënt ontstaat. De mentor bezoekt de cliënt daarom regelmatig, zodat gezamenlijk de juiste stappen tot de juiste zorg ondernomen kunnen worden.

Aanvragen

Mentorschap wordt net als bewindvoering aangevraagd bij de kantonrechter. Je kunt mentorschap aanvragen voor jezelf of voor een familielid. Wij helpen je daarbij. Wil je meteen een afspraak maken of meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Wat is het verschil tussen bewindvoering en mentorschap?

Bewindvoering en mentorschap zijn maatregels om jou te beschermen, omdat je niet meer zelf de goede beslissing kunt maken. Het grootste verschil is dat bewindvoering over financiële beslissingen gaat en bij mentorschap over persoonlijke beslissingen. Is er sprake van moeite op beide vlakken? Dan komt curatele om de hoek kijken, dan word je begeleid op financieel gebied en met persoonlijke beslissingen. Is curatele nog niet aan de orde, maar wil je wel graag op beide vlakken begeleid worden? Onze diensten mentorschap en bewind kun je ook tegelijkertijd inzetten.

Meer weten over alle mogelijkheden of inhoudelijk over het mentorschap? Wij leggen het graag persoonlijk aan je uit.

Maak een afspraak