Vrijwillig budgetbeheer

Hulp met jouw financiële situatie

Geldzaken worden steeds ingewikkelder, vooral als je wat ouder wordt en de technologie maar door gaat. Begrijp je niet meer alles of vergeet je steeds vaker je financiële situatie op orde te houden? Loop je tegen vragen aan zoals: welke rekening betaal ik wanneer en aan wie? Heb ik recht op toeslagen of kwijtschelding voor gemeentebelastingen? Wij helpen je bij je administratie. Samen werken we toe naar een stabiele financiële situatie, zonder verrassingen en mét een overzichtelijk uitgavenpatroon.

Kennismaken

Bij hulp met je financiële situatie hoeft het niet zo te zijn dat het vermogen via de kantonrechter onder bewind gesteld wordt. We starten met een kennismaking. Een goed gesprek om inzicht te krijgen in je situatie. Heb je alleen dringende hulp nodig bij de administratie om te voorkomen dat er problemen ontstaan, dan noemen wij dat ‘vrijwillig budgetbeheer’.

Afspraken maken

Gezamenlijk afspraken maken is een belangrijk onderdeel in dit traject, deze afspraken worden vastgelegd in een volmacht. Daarmee machtig je ons om jouw administratie en financiële zaken te beheren. De afspraken gaan over hoe je aan de maandelijkse verplichtingen kunt voldoen en over de hoogte van het huishoudgeld. Zo weet je zeker dat aan alle verplichtingen wordt voldaan en er geen financiële problemen ontstaan. Daar zijn wij voor!

Vrijwillig budgetbeheer kan je zowel voor jezelf als voor een ander aanvragen. Wij helpen je daarbij. Wil je meer informatie ontvangen over vrijwillig budgetbeheer? Neem dan contact met ons op!

Weet je niet zeker wat beter bij jou past?

Eén ding is zeker, je hebt hulp nodig met jouw financiën. Maar je weet niet zeker wat beter bij jou past? Vrijwillig budgetbeheer en bewindvoering lijken veel op elkaar, maar er zijn twee verschillen: bewindvoering wordt uitgesproken door een rechter en daarbij krijgt de bewindvoerder de financiële verantwoordelijkheid. Bij budgetbeheer wordt er op basis van gezamenlijke afspraken en verantwoordelijkheid gehandeld. Wij leggen graag de voor- en nadelen van beide trajecten aan je uit.

Maak een afspraak